zondag, 8. april 2007 - 21:21

Onrustige afloop Feijenoord - FC Groningen

Rotterdam

Na de voetbalwedstrijd tussen Feijenoord en FC Groningen, die zondagmiddag in de Kuip werd gespeeld, is het korte tijd onrustig geweest. De politie had voor deze wedstrijd een openbare orde regeling gemaakt met voldoende personeel, inclusief ME, waardoor er adequaat kon worden opgetreden. Er zijn enige charges uitgevoerd en negen verdachten werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er is geen fysieke confrontatie geweest tussen de supportersgroepen.

Na de verloren wedstrijd gingen de meeste toeschouwers naar huis. Ongeveer zeshonderd mensen uitten echter hun 'ongenoegen' over de gang van zaken voor de ingang van het Maasgebouw.

De politie beschermde het gebouw en om de mensen daar weg te krijgen is er enige keren gechargeerd door de Bereden Brigade en de ME. Ook de Stadionweg en het viaduct over het spoor werd vrijgemaakt van supporters om de aanhang van FC Groningen ongehinderd per trein te laten vetrekken.

Door een aantal mensen is er met stenen gegooid naar de politie, negen van hen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er zijn van het wangedrag flink wat camerabeelden gemaakt, er worden dan ook binnenkort meer aanhoudingen verwacht.
Provincie:
Tag(s):