maandag, 5. februari 2007 - 9:18

Onschuldige stappers bespoten met pepperspray

Heerenveen

Zaterdagavond zijn vier verdachten aan de Oude Koemarkt aangehouden nadat zij verschillende mensen met pepperspray hadden bespoten.

Het viertal uit Heerenveen, twee 25-jarige mannen en twee jongedames van 18 en 21 jaar, had in een snackbar aan de Nieuwstraat een 15-jarige jongen uit De Knipe met pepperspray bespoten. Het incident vond plaats nadat het viertal zich provocerend uitte, hierna het slachtoffer een klap gaf en de pepperspray gebruikten. Omdat er een goed signalement van de verdachten bekend was, zijn zij even later door surveillerende agenten aanhouden.

Zij zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Tijdens het verhoor en door verklaringen van het slachtoffer en getuigen bleek dat de pepperspray eigendom van de 25-jarige Heerenveener is. Tijdens de stapavond heeft het viertal de pepperspray ook in een steeg naast een café aan de Oude Koemarkt gebruikt. Hier zijn twee nog onbekende jongens gepepperd. De politie roept deze slachtoffers op om zich via telefoonnummer 0900- 8844 te melden.
Provincie:
Tag(s):