woensdag, 30. mei 2007 - 9:39

Ontdek de geheimen van het Savelsbos

Maastricht

Maastrichts Mooiste Wandeltocht op zondag 3 juni belooft één van de mooiste en spectaculairste wandeltochten in Nederland te worden. De organisatie ligt op koers om een record-aantal van 2.000 deelnemers te halen en wil alles uit de kast halen om de deelnemers zoveel mogelijk te verwennen.

Het begint al bij de start, vanuit het feeërieke Kasteel Rijckholt. Wandelaars kunnen bij het inschrijfbureau kiezen uit afstanden van 10 of 20 kilometer. De wandeltochten gaan vrijwel volledig door het unieke en mysterieuze Savelsbos, waarin vele onbekende schatten wachten om aangeboord te worden. Wat dacht u ervan om te wandelen langs één van de grootste dassenburchten in Nederland? Of om een ondergronds bezoek te brengen aan de prehistorische Vuursteenmijn?

Op maar liefst negen plaatsen langs het parcours zijn bijzondere plekjes ingericht, waar de wandelaar wordt gevraagd even stil te staan. Hier staan natuurgidsen en medewerkers van Staatsbosbeheer, Heemkundevereniging Grueles en VTN Cadier en Keer voor u klaar om uitgebreid tekst en uitleg te geven over wat u allemaal in het Savelsbos kunt ontdekken.

De wandeltochten zijn geschikt voor het hele gezin. Onderweg zijn op drie plaatsen gezellige cateringplekken ingericht. Hoogtepunt is de picknicklocatie bij de oude boswachterswoning Huize de Beuk, met het meest fantastische uitzicht dat u tijdens een picknick kunt bedenken.

Een hele batterij masseurs staat bij de finish van de wandeltocht in de Kasteeltuin voor u klaar om uw voeten en benen te verzorgen. In de Kasteeltuin staat een uitgebreid terras opgesteld, waar u de rest van de middag kunt genieten van live gespeelde Franse chansons en catering vanuit het Koetshuis.
Provincie:
Tag(s):