zaterdag, 3. februari 2007 - 10:42

Ontmanteling drugslab afgerond

Haarlem

Het grote XTC-lab dat afgelopen week werd ontdekt in een pand aan de Nijverheidsweg in Haarlem is sinds vrijdagavond helemaal ontmanteld. Dit heeft het Landelijk Parket gemeld. Dinsdagavond viel de FIOD-ECD het pand binnen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft samen met de FIOD-ECD en regionale brandweer het drugslab ontmanteld.

Afgelopen dinsdagavond heeft de FIOD-ECD in het kader van een onderzoek naar de levering van grondstoffen voor synthetische drugs de productielocatie in de loods ontdekt. Het vermoeden is dat miljoenen XTC-tabletten geproduceerd zijn in de fabriek.

In de loods zijn apparatuur en chemicaliën aangetroffen die erop duiden dat vermoedelijk het gehele productieproces voor synthetische drugs daar heeft plaatsgevonden. Zo zijn onder meer 1 miljoen XTC-tabletten aangetroffen.

Bij het ontmantelen is verder nog ondersteuning verleend door de SEON, een speciaal bedrijf dat de LFO ondersteunt en het Afval Energie Bedrijf Amsterdam voor de afvoer en verwerking van de chemische stoffen.

In een woning in Haarlem zijn diverse mobiele telefoons, een vuurwapen en stroomstootwapen in beslag genomen. Vier verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):