vrijdag, 13. april 2007 - 19:14

Ontwerp-wedstrijd voor jurkje prinses Ariane

Enschede

De derde dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima heeft vrijdagmorgen de prachtige naam Ariane Wilhelmina Máxima Ines gekregen. Om de geboorte en de nieuwe naam te vieren organiseert de Oranjevereniging Enschede in samenwerking met Loods 45 voor alle kinderen uit Enschede een heuse ontwerpwedstrijd.

Kinderen in Enschede worden opgeroepen om een prachtig jurkje te ontwerpen voor de nieuwe Prinses. Knutselen, tekenen, knippen en plakken. Alles is toegestaan. Een deskundige jury zal de ontwerpen beoordelen. Er zijn twee leeftijdscategorieën; van 3 tot 7 jaar en van 8 tot 12 jaar.

De winnaars krijgen als beloning een waardebon van 25 euro. Goed voor deelname aan de workshop ‘Kunstkostuums maken’ van Loods 45. De prijswinnaars kunnen dan samen met een vriendje of vriendinnetje deelnemen aan deze professionele workshop die gegeven wordt door kunstenares Jorien Schulten. Zij geeft vanuit haar achtergrond lessen in o.a. kunstkostuums maken op scholen. Daarnaast worden alle jurkjes in de maand mei tentoongesteld in een winkelpand in het centrum van Enschede.

Kinderen kunnen hun creatieve ontwerpen op maandag 30 april (Koninginnedag) bij de kramen van de Oranjevereniging Enschede in de Schouwburg en op het Ei van Ko inleveren. Met de actie wil de Oranjevereniging Enschede Koninginnedag van een extra feestelijk tintje voorzien. Bovendien worden tijdens de opening van Koninginnedag om 10.00 uur bij eetcafé Sam Sam beschuit met muisjes uitgedeeld.
Provincie:
Tag(s):