vrijdag, 12. januari 2007 - 14:41

Ontwikkeling Holtum Noord III creëert 1000 banen

Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen gaat samen met de Industriebank LIOF en Maasvast Ontwikkeling BV de derde fase van bedrijventerrein Holtum Noord ontwikkelen. Dit bedrijventerrein biedt ruimte aan bedrijven die er uiteindelijk naar verwachting zo'n 1000 arbeidsplaatsen zullen realiseren. ‘Door Holtum Noord III te ontwikkelen krijgen we een kans om voor vervangende werkgelegenheid te zorgen’, aldus wethouder Pieter Meekels.

Holtum Noord III heeft een omvang van ca. 28 hectare. Het bedrijventerrein is bedoeld voor logistieke bedrijven in het MKB. Ook dienstverlenende en ondersteunende ondernemingen voor bedrijven gevestigd op de omliggende grootschalige bedrijventerreinen kunnen op Holtum Noord III een plaats krijgen.

Holtum Noord III is dankzij de ligging aan water-, spoor- en snelweg uniek in de regio, en vormt geen concurrent voor andere bedrijventerreinen in de regio. Dankzij deze zogenaamde multi-modaliteit wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van het leefklimaat doordat meer goederen per schip of trein worden aan- of afgevoerd. Hierdoor zullen er per saldo in de regio minder vrachtwagenbewegingen nodig zijn.
Provincie:
Tag(s):