zondag, 28. oktober 2007 - 10:19

Ook Sittard pakt opening carnavalsseizoen groots aan

Sittard-Geleen

Na jarenlang haast traditioneel de opening van het nieuwe carnavalsseizoen gevierd te hebben in de optochthal opent Sittard met ingang van dit jaar het vijfde seizoen op de Markt. Een openluchtspektakel altijd op zondag, dat moet uitgroeien tot een begrip, telkens op de 11e van de 11e of de eerste zondag na deze magische datum, zo laat de stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd weten.

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd en horeca Markt hebben de handen ineen geslagen om op de dag van Sint Maarten, 11 november, op grootse wijze het startsein te geven voor het seizoen 2007/’08. Eigenlijk is de verplaatsing naar de Markt een logische in het streven van De Marotte Zitterd om het grootste Limburgse volksfeest breed toegankelijk te maken en daardoor het draagvlak te vergroten. De Markt, niet voor niets de illustratie op de jaarorde 2006, van De Marotte is dé ontmoetingsplek met vastelaovend voor de carnavalisten. Het bruist daar van de activiteiten, het is bijzonder sfeervol en het natje en droogje zijn goed verzorgd.

De feestelijke dag wordt geopend om 11 uur 11. Dan is er muziek van de Marottekapel en voor iedereen spek met ei. Het feestprogramma start om 15.11 uur met diverse en eindigt rond 19.00 uur. Enkele namen op het affiche van de dag zijn TisNiksenTwurtNiks, Cyrille Niël, Wil & Annie, LVK-winnaar 2007 de Toddezèk, Domm & Dul en Kartoesj. Daarnaast presenteert de stadscarnavalsvereniging haar nieuwste cd en verzorgt de Sittardse bekendste vrouwelijke diskjockey DJacky de muzikale omlijsting en het “naofees�.

De openingshandeling in Sittard bestaat uit het in werking zetten van de bijzondere klok. Deze hangt tot en met Aswoensdag aan het balkon van café ‘De Kroon’ en telt af tot carnavalszaterdag 23.11 uur. Nadat op die avond, tijdens ´t kanon van ´t balkon, iedereen gezamenlijk heeft afgeteld van 11 naar 0, overhandigt de burgemeester aan de stadsprins de sleutel van de stad. De eerste burger draagt de macht over aan De Marotte Zitterd met de stadsprins als enthousiaste voorganger.
Provincie:
Tag(s):