zondag, 11. februari 2007 - 17:19

Ook Sparta weet PSV te bedwingen

PSV lijkt het spoor nu toch echt bijster te zijn. Ook een niet geweldig spelend Sparta bleek in staat punten van de koploper af te snoepen. De Eindhovenaren kwamen op Het Kasteel niet verder dan 1-1.

PSV begon met Jason Culina en de van een liesblessure herstelde Ibrahim Afellay in de basis. Edison Mendez mocht op de bank beginnen. De Eindhovenaren kregen in de eerste helft twee enorme kansen via Alex en Arouna Koné, maar beiden faalden van dichtbij. Ook Sparta liet van zich horen, maar de inzet van Yuri Rose was niet hard genoeg.

De tweede helft was koud begonnen, of Culina scoorde meteen zijn eerste doelpunt in de Eredivisie voor PSV. De Australiër stond op de goede plek toen een afvallende bal voor zijn voeten viel: 0-1. Bijna had invaller Jason Oost hetzelfde geluk aan Spartaanse zijde. Hij viel in de 58ste minuut in en kreeg tien seconden later een enorme mogelijkheid, maar doelman Gomes toonde maar weer eens aan wat voor fantastische goalie hij is.

PSV wist het balbezit niet in meer goals om te zetten en plots lag de bal er aan de andere kant in. Invaller Haris Medunjanin mocht in de 76ste minuut vrij aanleggen voor een prachtig krullend schot, waar Gomes dit keer onmogelijk bij kon: 1-1.

Daarna konden beide partijen nog aanspraak maken op de overwining. Zowel Phillip Cocu als Rose schoten net over uit een zeer kansrijke positie. In de allerlaatste seconde claimde PSV een strafschop toen Ayodele Adeleye met zijn hand naar de bal sloeg in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Ruud Bossen wilde er niets van weten en gaf zelfs Alex een gele kaart voor te heftig protesteren.

PSV staan nu nog maar drie punten voor op Ajax. De titelstrijd wordt met de week spannender.