donderdag, 6. december 2007 - 16:12

Op blote voeten door de natuur

Brunssum

In april 2008 gaat het blotevoetenpad in het Brunssumse Schutterspark open. Het is het eerste blotevoetenpad van Limburg. Het pad, dat door een gevarieerd natuurgebied loopt, zal uiteindelijk naar verwachting jaarlijks 40.000 bezoekers trekken.

Wandelaars kunnen op blote voeten een traject van 2 kilometer afleggen. De wandelaar loopt over een smal wandelpaadje dat over verschillende ondergronden voert, bestaande uit zand, modder, water, houtsnippers, grind, knuppelbruggen en andere natuurlijke materialen. Volgens de initiatiefnemer en exploitant, Wil Bekker van BonRoute, ontstaat daarbij een zintuiglijke ervaring die een rustgevende uitwerking heeft op lichaam en geest. Blotevoetenpaden zijn reeds enkele jaren zeer populair in omringende landen als België, Duitsland en Frankrijk. In Nederland is het nog een betrekkelijk onbekend fenomeen.

De duur van de wandelroute is circa 1,5 tot 2 uur. Onderweg worden wandelaars getrakteerd op diverse thema’s om de natuurbeleving te verdiepen. Ook bevindt zich op de route een labyrint. Het blotevoetenpad zal tevens in een educatieve vorm aan het onderwijs worden aangeboden om kinderen meer bewust te maken van de natuur in het algemeen en de cultuurhistorische waarden van bomen in het bijzonder.
Provincie:
Tag(s):