zondag, 16. december 2007 - 20:29

Op de vlucht met tandpasta

Nijmegen

Zaterdagochtend kwam bij de politie een melding binnen dat in een winkel aan de Kanunnik Mijllinckstraat een winkeldiefstal gaande zou zijn. Een politieman ging direct naar die locatie toe. Hij sprak met een verkoopster die de looprichting van de vermoedelijke winkeldieven wist aan te geven.

De agent zag op de Kanunnik Boenenstraat een auto in een parkeervak met daarin meerdere personen. Hij vertrouwde het niet en parkeerde zijn dienstauto er vlak achter om wegrijden te beletten. Echter, ineens gaf de bestuurder gas en ging er via het trottoir vandoor. De achtervolging werd ingezet, en met succes.

De bestuurder van de vluchtauto haalde verkeersgevaarlijke capriolen uit. Op de Houtlaan stuurde hij links het fietspad op, waar enkele fietsers reden. Daarna ging het met hoge snelheden over de St. Annastraat richting Van Peltlaan.

Op de Oude Molenweg werd tegen het verkeer in gereden. Om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen én om de verdachten tot stoppen te manen reed de politie met optische- en geluidssignalen.

Op de Oude Molenweg staakte de bestuurder zijn pogingen om te ontkomen. Hij werd door een assisterende politieauto klemgezet. Drie personen die in de auto zaten, werden aangehouden. Het gaat om een 38-jarige inwoner van Eindhoven, een 40-jarige inwoner van Valkenswaard en een 19-jarige vrouw uit Duisburg (D). Tijdens de rit is een vierde inzittende uit de auto gesprongen en nog steeds voortvluchtig.

In de auto vond de politie een grote hoeveelheid goederen. En bij fouillering werd nog meer aangetroffen. Daaronder veel veiligheidssloten, divers gereedschap, cosmetica en vooral heel veel tandpasta, tientallen tubes. De auto en alle spullen zijn in beslag genomen voor het onderzoek.

De drie verdachten zijn ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld. Namens het bedrijf is aangifte van de diefstal gedaan.
Provincie:
Tag(s):