zondag, 22. april 2007 - 12:11

Op stap met BOB en Schutzengel!

In de nacht van zaterdag 21 april op zondag 22 april gingen Twentse agenten de grens over om samen met hun Duitse collega’s in gesprek te gaan met jongeren over alcohol, drug en te hard rijden in het verkeer. Naast politieagenten is het promotieteam van BOB aanwezig en vanuit de Kreissportbund zijn leden die aan het internationale preventieproject ‘Schutzengel’ deelnemen aanwezig.

Van 23.00 uur tot 01.00 uur gecontroleerd op verkeer naar discotheek Index te Suddorf. Hierbij overtraden 9 bestuurders de toegestane snelheid van 120 km. De hoogst gemeten snelheid was 177 km. Dit betrof een Rus die tevens voor 60.000 euro aan telefoontjes in zijn auto had liggen. Deze man is ter plaatse door de politie aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. In totaal hebben 58 bestuurders een blaastest gedaan en dit was allemaal in orde.

Van 2.15 uur tot 05.00 uur werd gecontroleerd aan de Uelserweg in Mander op het verkeer dat van discotheek ZAK terug kwam. Hier was de toegestane snelheid 60 km. Er zijn 4 snelheidsovertredingen geweest. De hoogst gemeten snelheid was 116 km. Van deze persoon is het rijbewijs ingevorderd. In totaal zijn hier 69 blaastesten afgenomen, waarvan er 1 persoon beginnend bestuurder was en teveel gedronken had. Dit is een strafbaar feit. Tenslotte hebben twee personen een proces-verbaal gekregen voor blauwe verlichting en ondoorzichtige ruiten op de auto.

In totaal zijn 100 Schutzengelpassen uitgedeeld. De politie is tevreden over het resultaat van deze actie.
Provincie:
Tag(s):