dinsdag, 18. december 2007 - 15:53

Opel pakt uit bij het afscheid van de Vectra

Breda

Volgend jaar presenteert Opel de opvolger van de Vectra. Deze nieuwe Opel, die in juli op de Motor Show in Londen gepresenteerd zal worden, luidt een nieuw tijdperk in en zal Insignia gaan heten. Hiermee wordt na bijna twintig jaar afscheid genomen van de naam Vectra.

Dat doet Opel graag in niet onopgemerkt. De nu geïntroduceerde Opel Vectra Temptation / Executive is hiervan een uitstekend voorbeeld. Nieuw voor deze extra luxe uitgeruste Vectra zijn de 1.6 ECOTEC-motor en 1.9 CDTi (74 kW/100 pk) ECOTEC-motor.

Naast de OPC-versie biedt Opel op de Vectra nog maar één uitvoering: de Vectra Temptation / Executive, die is voorzien van een zeer rijke standaarduitrusting. Zo is telefoonvoorbereiding met voicecontrol en Bluetooth-technologie inclusief bediening op het stuurwiel standaard. De Vectra Stationwagon voegt hier een neerklapbare leuning van de passagiersstoel aan toe. Daarmee bewijst deze carrosserievariant andermaal zijn praktische inborst.

De Opel Vectra Temptation / Executive heeft naast bovengenoemde voorzieningen een zeer uitgebreide uitrusting. Zo behoort Electronic Climate Control tot de standaarduitrusting, inclusief de mogelijkheid het handschoenkastje te koelen. Cruisecontrol, een lendensteun in de bestuurdersstoel, een middenarmsteun vóór, een boardcomputer en een radio/CD-speler met negen speakers en een geïntegreerd navigatiesysteem met kleurenscherm garanderen een mate van ‘standaard comfort’ die bijna ongekend is in de klasse van de Opel Vectra. De Opel Vectra Stationwagon biedt daarnaast standaard onder meer dakrails, donkere getinte ramen achter en een elektrisch bedienbare achterklep.

Nieuw in de Opel Vectra Temptation / Executive is de 1.6 ECOTEC-benzinemotor met 77 kW/105 pk. Hij is leverbaar in de vierdeurs Vectra, de Vectra GTS en de Vectra Stationwagon. Eveneens nieuw voor alle carrosserievarianten is de 1.9 CDTi ECOTEC-dieselmotor met 74 kW/100 pk. Deze motor is voorzien van een roetfilter die de uitstoot van roetdeeltjes tot een absoluut minimum beperkt.

De Opel Vectra Temptation / Executive heeft – net als alle andere modellen van Opel – veiligheid hoog in het vaandel staan. Logisch dus dat elektronische stabiliteitsregeling – ESPPlus – standaard is. De buitenspiegels zijn niet alleen elektrisch bedienbaar en inklapbaar, maar ook te verwarmen zodat een goed zicht ook in de wintermaanden gegarandeerd is. Ook een regensensor, een lichtsensor en parkeersensoren achter én vóór maken deel uit van de uitrusting.


De Opel Vectra Temptation / Executive is leverbaar vanaf € 28.095,- (Vectra vierdeurs 1.6 ECOTEC). De dieseluitvoeringen zijn er vanaf € 33.035,- (Vectra vierdeurs met 1.9 CDTi 74 kW/100 pk ECOTEC-motor).
Categorie:
Tag(s):