vrijdag, 2. maart 2007 - 17:40

Open Dag Amsterdamse Wallen verwacht veel vrouwen

Amsterdam

Ook vrouwelijke klanten kunnen binnenkort een bezoekje brengen aan het 'Red Light District' in Amsterdam. Vanwege de Open dag die op 31 maart tussen 10.00 uur en 18.00 uur georganiseerd wordt zullen ook een aantal mannelijke prostituees achter het raam staan. Dat liet initiatiefneemster Mariska Majoor, van het Prostitutie Informatie Centrum en de Wallenwinkel donderdag 1 maart weten.

De open dag van de bekende hoerenbuurt wordt voor de tweede keer georganiseerd. Net als vorig jaar kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van bordelen en sekstheaters. Doel is het imago van de Wallen te verbeteren.

Tot nu toe hebben drie mannen zich aangemeld om achter het raam te staan. Eén daarvan werkt in de escortbranche, de twee anderen hebben nog geen ervaring maar willen graag gaan werken als mannelijke prostituee.

Standbeeld
Majoor hoopt dat in totaal circa zes heren aan de slag gaan maar mannen kunnen zich nog aanmelden. Mariska: "We verwachten extra veel bezoeksters dit jaar vanwege de publiciteit Maar juist daarom is het echter niet zo gemakkelijk om mannen te vinden. Ze mogen zich aanmelden bij ons. Eigenlijk gaat het om elke man die zichzelf kan omschrijven als een 'lekker ding' . Wij hebben gesprekken om de beste mannen eruit te zoeken".

De heren van lichte zeden staan op het Oudekerksplein. Daar wordt die dag ook een standbeeld ter ere van alle prostituees in de wereld onthuld. Kunstenares Els Rijerse ontwierp het bronzen kunstwerk van een vrouw die met haar handen in haar zij zelfverzekerd in een deurpost staat. Majoor maakt de naam van het beeld pas tijdens de onthulling bekend. Daarbij zijn ook prostituees uit het buitenland aanwezig.
Provincie:
Tag(s):