zondag, 4. maart 2007 - 11:36

Open dag Brandweer druk bezocht

De Meern

Zaterdag 3 maart heeft de vrijwillige brandweer van De Meern een opendag gehouden. De hele middag waren de kazernedeuren geopend, zodat het publiek kennis kon maken met alle facetten van de brandweer. Alle voertuigen van het korps konden worden bezichtigd en in de kazerne werd een videopresentaties verzorgd van de jeugdbrandweer en vele foto's van incidenten die door de Meernse brandweer zijn bestreden.
Kinderen konden op de foto in een tot brandweerauto omgebouwde draaimolenauto, die jarenlang heeft rondgedraaid op de kermis van de Pyramide van Austerlitz.

Voorts werd een enorme maquette van LEGO getoond, waarop 'Incidenten City' is gebouwd. Daarop zijn met LEGOblokjes allerhande incidenten nagebouwd, wat veel aspecten van het brandweerwerk illustreert. Ook heeft brandweerman André Overeem een LEGOreplica gebouwd van de inmiddels gesloopte brandweerkezerne "Utrecht Zuid".

In de middag werd gedemonstreerd hoe een automobilist na een ongeval uit een autowrak wordt bevrijd. Deze demonstratie werd aan elkaar gepraat door "Brandweerman Cor", bekend van TV. Tijdens de opendag werd er een verloting gehouden. De opbrengst daarvan werd geschonken aan de stichting KiKA (Kinderen Kankervrij). Het was de bedoeling dat zwemster Inge de Bruin, ambassadrice van KiKa, aanwezig zou zijn bij de verloting, maar door omstandigheden was zij helaas niet aanwezig.
Provincie:
Tag(s):