woensdag, 21. februari 2007 - 13:07

Open Dag provincie Zeeland

Op zaterdag 3 maart organiseert de provincie Zeeland van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag in en rond de Abdij in Middelburg. Op 7 maart zijn de ver-kiezingen voor Provinciale Staten. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de campagne Kies en Stem.Bezoekers kunnen kennis maken met de vele facetten van het provinciaal beleid, variërend van cultuur en natuur tot infrastructuur en werkgelegen-heid. Op een actieve en dynamische manier kunnen bezoekers ontdekken wat de provincie Zeeland te bieden heeft.

Een programma met veel activiteiten, voor elk wat wils!
Er is een uitgebreid en actief programma met meer dan 70 activiteiten en verras-singen voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten is er in het Abdijcomplex een gratis crèche aanwezig.

Om 10.00 uur wordt de open dag feestelijke geopend door Karla Peijs, de nieuwe commissaris van de Koningin in Zeeland. Van 14.30 uur tot 15.30 uur kunnen be-zoekers op informele wijze kennis met haar maken in de Voorhal door haar vragen te stellen.

Tijdens de open dag lanceert de provincie haar geheel vernieuwde website en haar nieuwe informatiefilm over de provincie en haar bestuur: Zee-Land. Ook pre-senteert het Zeeuws Museum de nieuwe film van Paul en Menno de Nooijer: EVA.

Op het Abdijplein is een cultureel podium waarop een aantal Zeeuwse bands zoals Bluem, Dønder, Kunstbende Showcase en de rappers de Dikke en de Dunne optredens verzorgen.

In de politieke tent worden korte en prikkelende debatten gehouden met steeds twee kandidaten voor Provinciale Staten. Bezoekers kunnen kennis maken met de Zeeuwse politici en van hen horen welke standpunten zij innemen bij belangrijke Zeeuwse thema's. In de Statenzaal is er een masterclass debatteren voor Zeeuw-se jongeren.

Omdat de provincie Zeeland trots is op de prachtige natuur van Zeeland, krijgen bezoekers van de open dag per gezin één gratis fietsknooppuntenkaart.

Bezoekers kunnen de hele dag gratis heerlijkheden uit de Zeeuwse wateren en biologische lekkernijen van het Zeeuwse land proeven. Ook is er een gratis consumptie.

Er zijn nog veel meer activiteiten te beleven in en rond de Abdij. Bezoek (van enke-le meters afstand!) de explosiedemonstratie van DSM en vraag wat u altijd al wilde weten aan de Gemeenschappelijke Hulpdiensten bij Ongelukken en rampen. Leer van alles over de Zeeuwse natuur, waterkwaliteit, biodiversiteit, ontwikkeling van nieuwe natuur en kustverdediging. Bezoek kamers in het Abdijcomplex waar u anders nooit komt, zoals de zaal waar Gedeputeerde Staten vergaderen of de werkkamer van de commissaris van de Koningin.

Om ervoor te zorgen dat het voor iedereen mogelijk is de open dag te bezoeken heeft de provincie gezorgd voor gratis openbaar vervoer met lijnbus en fast ferry vanuit heel Zeeland naar Middelburg en terug. Vanuit Tholen is er een speciale dienstregeling. Meer informatie over deze dienstregeling of over het program-ma van de open dag vindt u op: www.zeeland.nl/verkiezingen. Ook kunt u via deze site een bon voor gratis openbaar vervoer downloaden. Informatie over de dienst-regeling vanuit andere regio's in Zeeland vindt u op: www.conexxion.nl of www.veolia.nl.
Provincie:
Tag(s):