dinsdag, 8. mei 2007 - 23:35

Opendag nieuwe uitbreiding begraafplaats Bedum

Bedum

De nieuwe uitbreiding van de gemeentelijke begraafplaats aan de Schoolstraat in Bedum is op zaterdag 12 mei aanstaande opengesteld voor het publiek. Geïnteresseerden kunnen er van 11.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen.

Vertegenwoordigers van de uitvaartvereniging Bedum, de gemeente en bedrijven op het gebied van de uitvaartverzorging zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. ’s Middags worden om 13.00 en om 14.30 uur rondleidingen over de nieuwe begraafplaats gegeven.

De uitbreiding, die zuidelijk van het ‘oude’ deel van de begraafplaats ligt, is ontworpen door wijlen de heer W. van Hattem te Uithuizen. Het ontwerp kenmerkt zich door een strakke, sobere, ingetogen vormgeving. De uitbreiding van de begraafplaats biedt ruimte aan bijna 2.000 graven/urnen. Met het project is een bedrag van rond de 700.000 Euro gemoeid geweest

De ‘open dag’ van de begraafplaats valt samen met de ‘Gastendag’ voor oud-Bedumers, die wordt georganiseerd door Algemeen Plaatselijk Belang. Zowel de gasten van APB als geïnteresseerde Bedumers zijn op 12 mei welkom.
Provincie:
Tag(s):