woensdag, 6. juni 2007 - 9:51

Opening eerste Cruyff Court van Fryslân in Heerenveen

Heerenveen

Op woensdag 6 juni aanstaande rond 16.00 uur wordt het eerste Cruyff Court van Fryslân geopend in Heerenveen. Het nieuwe Cruyff Court bevindt zich aan de Dominee Kingweg nabij de atletiekbaan en is het eerste Cruyff Court in Fryslân en het 36e in Nederland.

Wethouder Jeugdzaken Kees Feenstra verricht samen met mevrouw Carole Thate, directeur van stichting Cruyff Courts KNVB Velden de openingshandeling die bestaat uit de bekendmaking van de naam van het Cruyff Court in Heerenveen en de officiële ‘aftrap’.

Na de openingshandeling volgt een voetbalclinic voor een aantal basisscholen uit de omgeving onder leiding van speelsters van het nieuwe vrouwenvoetbalelftal van Sc Heerenveen. De scholen die mee doen aan de voetbalclinic zijn: De Letterbeam (groep van alle leeftijden), De Ekke de Haanschool (groep 7), De Roerganger (groep 7/8) en De Commanderije (groep 7/8).

De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen om de komende drie jaar circa 100 Cruyff Courts in Nederland te realiseren. Hiervoor is een nieuwe stichting in het leven geroepen, de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Dit project heeft als doel om met name in dichtbevolkte wijken via de sport, en het aanbieden van voetbalactiviteiten, de integratie tussen de verschillende lokale, etnische en overige groeperingen te bevorderen. Door samenwerking tussen gemeenten, sport/voetbalverenigingen, onderwijsinstanties en lokale bevolking dienen de Cruyff Courts tot stand te komen.

Verder informatie over dit project is te vinden op www.cruyffcourts.org
Provincie:
Tag(s):