donderdag, 13. december 2007 - 10:30

Opening fietstunnel Eexterweg / N34

Gieten

Vrijdagmiddag om 12:45 uur openen wethouder Geert-Jan ten Brink van de gemeente Aa en Hunze, gedeputeerde Rob Bats van provincie Drenthe en Joost de Ruig van Rijkswaterstaat Noord Nederland de nieuwe fietstunnel onder de N34. Deze fietstunnel ligt aan het eind van de Eexterweg in Gieten en verbindt Gieten met het fietspad naar Eext.

Dankzij deze fietstunnel aan het einde van de Eexterweg kunnen fietsers en voetgangers nu veilig en snel de N34 kruisen. De fietstunnel is ook een goed en veilig alternatief voor de huidige gelijkvloerse kruising bij de Asserstraat. Scholieren van het Dr. Nassau college, recreatieve fietsers en wandelaars hebben intussen de tunnel gevonden en maken er dankbaar gebruik van.

De provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze besteden bijzondere aandacht aan lokale (recreatieve) fietsverbindingen. De realisatie van de fietstunnel past dan ook uitstekend binnen de toekomstige ontwikkelingen van Gieten. Die zijn zichtbaar in de plannen voor het OV-knooppunt langs de N34 en het ongelijkvloers maken van het verkeersplein Gieten. De fietstunnel is tevens de eerste stap naar de gewenste korte wegverbinding voor fietsers met Eext. In 2008 wordt de haalbaarheid van deze verbinding onderzocht, waarbij te denken is aan een fietsbrug over de N33.

De fietstunnel is door de drie betrokken overheden rijk, provincie en gemeente gefinancierd.
Provincie:
Tag(s):