vrijdag, 6. april 2007 - 10:08

Opening opvangvoorziening verslaafden Elsrijkdreef

Amsterdam

Op woensdag 11 april wordt de opvangvoorziening de ‘Elsrijkdreef’: een tijdelijke woonvoorziening voor 34 verslaafden en een gebruikersruimte voor 50 dakloze verslaafden, officieel geopend. Het gebouw is met financiering van de gemeente Amsterdam ontwikkeld door Woningstichting Rochdale. Dit heeft de gemeente Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.

De Elsrijkdreef wordt beheerd door HVO-Querido. In Amsterdam-Zuidoost is de laatste jaren systematisch een aantal voorzieningen voor daklozen en verslaafden in Zuidoost gerealiseerd. Hiermee zijn nu al goede resultaten bereikt: daklozen onder dak, de overlast en criminaliteit nemen af, en de samenwerking tussen alle betrokken partijen is goed georganiseerd.

De verslaafden in de Elsrijkdreef krijgen onder andere hulp bij het wonen, het vinden van een dagbesteding en het omgaan met anderen. Huisregels, die ook gelden in de omgeving, en een intensieve samenwerking tussen politie, HVO-Querido en de begeleidingscommissie, zullen overlast voor de buurt voorkomen.
Provincie:
Tag(s):