woensdag, 7. november 2007 - 16:55

Opening schaatsseizoen op Schipperplein Almere

Almere Stad

Vanaf zaterdag 10 november starten de schaatsactiviteiten voor de jeugd op het Schipperplein in het Stadscentrum van Almere (naast Doo World en Sportcity). Ook dit jaar gaat de Almeerse Schaats Vereniging (ASV) gedurende de het hele winterseizoen allerlei activiteiten op het Schipperplein uitvoeren. Voor 10 november is in samenwerking met Doo World, Sportcity, Almere Deze Week en het Stadscentrum een leuk programma samengesteld.

Opening door Annamarie Thomas en wethouder Smeeman

De opening wordt verricht door ex-topschaatster Annamarie Thomas in samenwerking met wethouder Smeeman van sportzaken. Annamarie Thomas is jarenlang een van de bekendste langebaanschaatsters van Nederland geweest met zeer aansprekende successen op wereldniveau. Vorig jaar heeft zij meegedaan met het programma 'Sterren dansen op het ijs'. Nu is zij ambassadeur voor Plan Nederland voor het project 'Schaatsen voor Water', en organiseert schaatskampen voor jongeren.

Schaatsen en lampionnen maken

Er kan deze middag door jong en oud geschaatst worden. Na de elf rondjes, en dus een volle elfstedenstempelkaart, wacht er voor iedereen een medaille. De deelname bedraagt €1,- wat volledig besteed wordt aan een goed doel. Schaatsen (Easy Gliders) zijn ter plaatse te huur voor €1,50 per uur. Met een volle stempelkaart krijg je een gratis chocolademelk bij DooWorld.

Tussen het schaatsen door kun je in DooWorld een mooie lampion maken voor Sint Maarten op 11 november. Deelname bedraagt €1,- per lampion. Omdat Sint Maarten een man was die zijn rijkdom deelde met de armen gaat ook deze opbrengst naar het goede doel.

Plan Nederland

In de week van 5 tot en met 16 november organiseert Plan Nederland voor de tiende keer het Project 'Schaatsen en zwemmen voor water'. Kinderen kunnen onder schooltijd met hun groep schaatsen of zwemmen en voor elk rondje dat ze schaatsen sponsoren zoeken. De opbrengst van dit sponsorproject gaat naar een veilig drinkwaterproject in het Afrikaanse Burkina Faso. Het schaatsen voor water wordt in samenwerking met de ASV in Almere georganiseerd. Er doen in de projectweek 350 kinderen van diverse basisscholen mee, waaronder heel veel kinderen van basisschool de Caleidoscoop.

Wil jouw school of klas ook meedoen aan Schaatsen en Zwemmen voor Water, waarbij ook gastlessen gegeven kunnen worden over waterproblematiek in ontwikkelingslanden, neem dan snel contact met Plan Nederland op (Viola Janbroers, Regiocoördinator Flevoland van Plan Nederland, janbroersviola@hotmail.com of 06-26 60 49 02) of kijk op de website van Plan Nederland. We maken er op 10 november een gezellige middag van. We hopen op je komst!

Overige Schaatsactiviteiten tijdens het winterseizoen

Gedurende het schaatsseizoen vinden er allerlei andere activiteiten plaats, zoals bv. het schoolschaatsen in samenwerking met de KNSB en het ROC Flevoland. Ook kunt u er een leuk schaatsfeestje voor uw kinderen geven en kan er geschaatst worden met kinderen met een visuele- of verstandelijke handicap. Daarnaast worden er jeugdschaatslessen gegeven en lessen georganiseerd voor de naschoolse opvang en FUN schaatsactiviteiten met de Schoor, wat met name bedoeld is om kinderen uit achterstandswijken met schaatsen kennis te laten maken.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Anton Spaan van ASV, mobiel
06-18828875, mailen naar schipperplein@asv-almere.nl of kijken op de website van ASV-Almere.
Provincie:
Tag(s):