woensdag, 13. juni 2007 - 8:37

Openingsfeest Lieven de Key park

Eindhoven

A.s. zondag wordt het Lieven de Key park officieel geopend door wethouder Fiers. De hele middag zijn er demonstarties met politiehonden, een voetbaltoernooi en een klimwand in het splinternieuwe park.

Vanwege het tekort aan wijkparken in stadsdeel Woensel heeft de gemeenteraad door vaststelling van het Groenbeleidsplan (2001) en het Groenprogramma (2003) besloten om de groenstrook aan de 1e Lieven de Keylaan in te richten als wijkpark. Het ontwerp van het park is met inbreng van wensen van bewoners in de omgeving en in nauw overleg met vertegenwoordigers van buurt- en wijkorganisaties tot stand gekomen.

Het park bestaat uit een rustzone en een activiteitenzone. In de activiteitenzone tussen het voetpad en het trottoir van de Lieven de Keylaan zijn wel verschillende voorzieningen aangebracht: een picknickhoek, een natuurhoek, een verhard trapveld, een hondenspeelveld, een speelplek voor de kleinere kinderen en een zonnehelling.

Bovendien heeft het park een multifunctioneel hart met een multifunctioneel grasveld, een centraal plateau voor bijvoorbeeld buurtbijeenkomsten, en een speelbastion.
Provincie:
Tag(s):