vrijdag, 19. januari 2007 - 13:47

'Opgroei krant' voor alle ouders en opvoeders in Leeuwarden

Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden heeft de krant ‘Opgroeien’ ontwikkeld. De krant voor alle ouders en opvoeders in gemeente Leeuwarden. Het eerste exemplaar van 'Opgroeien' werd donderdag door Gerrit Krol, wethouder Jeugd en Onderwijs, overhandigd aan mevrouw Van de Vegt, directeur van de Teake Jan Roordaschool te Wytgaard.

Het opvoeden van kinderen is voor veel ouders een proces van zelf uitvinden. Voor bijna alles heb je een diploma of papieren nodig, maar voor opvoeden niet. Het is een goede zaak dat ouders en opvoeders steun kunnen krijgen bij de opvoeding van hun kinderen. In Leeuwarden zijn vele organisaties die hierbij behulpzaam kunnen zijn. Om dit bekend te maken, is de krant ‘Opgroeien’ ontwikkeld.

De informatiekrant wordt 24 januari met de editie van de Huis aan Huis in gemeente Leeuwarden verspreid. De krant is namelijk voor iedereen bedoeld. Voor alle ouders en opvoeders in de gemeente, maar ook voor pakes, beppes, ooms, tantes en jongeren.

Naast ‘Opgroeien’ doet de gemeente uiteraard meer aan jeugdbeleid. Het eerste speerpunt is problemen met kinderen te voorkomen of vroegtijdig aan te pakken. Het tweede speerpunt is dat we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jongeren een diploma halen. Dat jongeren een zinvolle dagbesteding hebben, is het derde speerpunt. Jongeren moeten wat te doen hebben en plannen voor hun toekomst maken. De jongeren zijn bepalend voor de toekomst van de stad.
Provincie:
Tag(s):