vrijdag, 2. februari 2007 - 13:08

Opnieuw DNA-match in onderzoek Hoogerheide

Hoogerheide

In het onderzoek naar het gewelddadig overlijden van de 8-jarige scholier in een basisschool in Hoogerheide op 1 december 2006 zijn nieuwe resultaten geboekt. Op een horloge en een ring is bloed van het slachtoffertje aangetroffen. Het horloge en de ring werden samen met andere goederen aangetroffen in een vuilniszak in de buurt van de voormalige woning van verdachte. De vuilniszak is vrijwel direct na het delict door de politie in beslag genomen, op aanwijzen van getuigen.

In deze vuilniszak zat ook een mes. Bij het Nederlands Forensisch Instituut wordt door middel van sporenonderzoek onderzocht of dit mes bij de moord werd gebruikt. Getuigen hebben de 22-jarige verdachte Hagenaar kort na het feit de vuilniszak zien verstoppen.

Ook werd in de voormalige woning van verdachte in Hoogerheide bloed gevonden, waarvan het NFI, via DNA-onderzoek, heeft bepaald dat dit bloed van het slachtoffertje is.

De verdachte blijft ontkennen iets met de moord te maken te hebben. De politie Midden en West Brabant en het Openbaar Ministerie Breda zien J.C. op dit moment als enige verdachte van de moord. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.

De verdachte wordt binnenkort onderzocht in het Pieter Baan Centrum, de psychiatrische observatiekliniek van het Ministerie van Justitie.
Provincie:
Tag(s):