vrijdag, 30. maart 2007 - 11:23

Opnieuw drie auto’s in brand gestoken

Hengelo

In de nacht van donderdag op vrijdag, zijn in Hengelo opnieuw een drietal auto’s vermoedelijk in brand gestoken. Om ongeveer 23.50 uur werd gemeld dat aan de Herinkckhavestraat in Hengelo een auto in brand stond. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen bleek het om twee auto’s te gaan.

Een van de auto’s was reeds door omstanders geblust en de tweede even later door de brandweer. Beide voertuigen, eigendom van twee buurtbewoners van 39 en 78 jaar, zijn voor verder onderzoek afgesleept.

Ongeveer twee uur later, omstreeks 01.50 uur, werd een kilometer verderop aan de Werninkshofstraat in Hengelo ook een autobrand gemeld. De bestelauto van een 34-jarige Hengeloer stond op een parkeerplaats en brandde aan de voorzijde toen de politie ter plaatse kwam. Ook deze auto is door de brandweer geblust en kon worden afgesleept. De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat een schutting van een van de naastgelegen woningen ook vlam vatte en werd beschadigd.

Het team van de politie Twente, dat zich bezighoud met het onderzoek naar de reeks autobranden in Hengelo van de laatste maand, neemt ook deze branden weer mee. Gesteld kan worden dat het voor het team, zonder de hulp van de bevolking, heel moeilijk is om een en ander op te lossen. Iedere tip, hoe klein ook, is welkom.
Provincie:
Tag(s):