dinsdag, 24. juli 2007 - 13:27

Opnieuw homo's lastiggevallen

Amsterdam

De politie heeft dinsdag 24 juli bekend gemaakt dat er opnieuw homoseksuele mannen zijn belaagd in de hoofdstad. Het gaat om twee mannen die in de nacht van donderdag 19 juli op vrijdag 20 juli in het �cruisegebied� Nieuwe Meer/ Oude Haagseweg zijn lastig gevallen door groepjes jongeren.

Eén slachtoffer liep daarbij ernstige verwondingen op en heeft aangifte gedaan. Het tweede slachtoffer raakte naar eigen zeggen niet gewond en wilde ook geen aangifte doen. Rond 02.30 uur liep het 48-jarige slachtoffer op een parkeerplaats bij de ingang van het park.

Er kwamen drie mannen op hem aflopen, onder wie een blonde man in een oranje t-shirt. Ze scholden hem uit voor “vuile homo�en “smerige homo�. Het slachtoffer wilde weglopen maar werd ingehaald door de drie mannen. De blonde man gooide hem tegen de grond, trapte op hem in en sloeg hem met een stok.

Het slachtoffer brak hierbij een rib en liep diverse verwondingen op aan rechterbeen en –arm. De blonde dader heeft de kleding van het slachtoffer doorzocht op zoek naar een telefoon en geld. Na enige tijd drongen de twee andere mannen bij de blonde aan om het geweld te staken en zijn zij zonder buit vertrokken.

Rond 03.30 uur werd een homoseksuele man op dezelfde locatie belaagd door vijf blanke mannen. Toen zij hem aanvielen, verweerde hij zich door één van de mannen te slaan. Hierna zag het slachtoffer kans te vluchten. Toen de politie ter plaatse kwam wilde hij geen aangifte doen omdat hij geen letsel had opgelopen. Toch gaat de politie hem nogmaals benaderen om meer over de daders te weten te komen.

De politie houdt er rekening mee dat de zaken in verband staan met elkaar en wil wil graag meer inzage krijgen in de problematiek van het “cruisegebied�, waar homoseksuele mannen elkaar ontmoeten.

Daarom verzoekt de wijkteamrecherche van wijkteam August Allebeplein slachtoffers of getuigen van vergelijkbare incidenten contact op te nemen met 0900-8844. Ook kan contact worden opgenomen met het homonetwerk van de politie, telefoonnummer 020-5595385.

In het netwerk zitten homoseksuele politieagenten die gespecialiseerd zijn in dit onderwerp. Begin dit jaar arresteerde de politie 14 verdachten die in dit gebied zes openlijke geweldplegingen op homoseksuele mannen bekenden. In slechts 1 geval was aangifte gedaan. Ook toen heeft de politie een dringende oproep gedaan aan slachtoffers en getuigen om zich te melden.
Provincie:
Tag(s):