dinsdag, 30. januari 2007 - 13:44

Opnieuw steiger waterbus aangevaren

Dordrecht

Een steiger van de Waterbus te Dordrecht is dinsdagmorgen om 08.00 uur door een binnenvaartschip aangevaren en beschadigd. De steiger blijft wel in gebruik. Het schip liep behoorlijke schade op aan het voorschip. Dit maakt de KLPD bekend.

Gisteren werd in Ridderkerk ook een steiger van de waterbus door een binnenvaartschip aangevaren. Deze steiger is door de beschadigingen tijdelijk buiten gebruik gesteld. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten onderzoekt de aanvaringen.

Het met erts geladen binnenvaartschip wilde vanmorgen afmeren aan de Merwekade toen tijdens het manoeuvreren fout ging. De schipper kon vermoedelijk niet tijdig de vaart uit het schip halen waardoor het voorschip onder de ponton voer. De schade aan de steiger wordt op 8000 euro geschat. Het schip heeft schade aan het voorschip opgelopen maar kan zijn reis voortzetten.

Bij de aanvaring gisteren kwam een schip met daarvoor een duwbak gekoppeld uit de Lek en wilde de Noord invaren richting Dordrecht. Hierbij heeft de schipper waarschijnlijk een inschattingsfout gemaakt en onvoldoende rekening gehouden met de sterkte van de stroom vanuit de Noord. Het schip nam de bocht niet goed en voer recht tegen de ponton aan de westkant van de Noord. De steiger raakte zodanig beschadigd dat hij buiten gebruik is gesteld. Het schip had weinig schade en kon ook zijn reis voortzetten.
Provincie:
Tag(s):