zaterdag, 29. december 2007 - 14:01

Opnieuw vuurwerkpistolen in beslag genomen

Regio

Opnieuw heeft de politie in Drenthe een aantal vuurwerkpistolen in beslag genomen. De eigenaars zijn hun wapen kwijt en kunnen rekenen op een geldboete die kan oplopen tot wel € 270,-

Het bezit van vuurwerkpistolen in Nederland is strafbaar. Omdat deze pistolen echter in Duitsland vrij te koop zijn, schaffen veel Nederlanders daar zo'n wapen aan. Bezitters maken zich in Nederland schuldig aan een misdrijf genoemd in de Wet Wapens en Munitie. Naast het bezit van zo'n pistool is ook het naar Nederland brengen - het invoeren - nog een bijkomend misdrijf.

Vuurwerkpistolen zijn niet van echt te onderscheiden en kunnen bij het afschieten van vuurwerkpatronen levensgevaarlijk zijn. Daarom doet de Drentse politie er alles aan om zoveel mogelijk van deze wapens uit de roulatie te halen. Daarbij zijn meldingen en tips over mensen die zo'n vuurwerkpistool hebben zeer waardevol. Na elke melding wordt er een onderzoek ingesteld.

In een woning aan De Binnenhorst in Hoogeveen nam de politie vrijdagmiddag een vuurwerkpistool met een aantal lawinepijlen en vlinderbommen in beslag. De 20 jarige eigenaar was niet thuis maar wordt binnenkort verhoord.

Ook in een woning aan het Zuideropgaande in Hollandscheveld nam de politie vrijdagmiddag een vuurwerkpistool met munitie in beslag. De 65 jarige eigenaar en bewoner worden zaterdag gehoord.

Een 25 jarige bewoner van de Voeghoutenstraat in Klazienaveen kreeg vrijdagavond thuis bezoek van de politie. Ook deze man bleek in het bezit te zijn van een vuurwerkpistool met munitie.
Provincie:
Tag(s):