woensdag, 30. mei 2007 - 13:59

Opzettelijke hiv-besmettingen in Groningen

Groningen

De regiopolitie Groningen heeft vier mannen en een vrouw uit de provincie Groningen aangehouden en zo een einde gemaakt aan illegale praktijken op homofeesten in de provincie Groningen. Twee 48-jarige mannen uit de gemeente Slochteren en een 33-jarige man uit Groningen worden verdacht van het drogeren van in ieder geval vijf mannen om vervolgens deze slachtoffers seksueel te misbruiken. De verdachten lokte hun slachtoffers via een chatbox naar de homofeesten.

Een 34-jarige man en een 37-jarige vrouw, beiden uit Groningen, werden aangehouden op verdenking van de handel in soft- en harddrugs. De vrouw mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zij wordt in dit onderzoek niet meer als verdachte aangemerkt. De man wordt ervan verdacht dat hij een aanzienlijke hoeveelheid drugs, GHB en XTC, heeft geleverd aan één van de 48-jarige mannen.

De politie kreeg de afgelopen maanden diverse malen informatie binnen, waaronder signalen van de HIV-vereniging, over illegale praktijken tijdens party’s in de homoscene. Daarnaast deden vier mannen aangifte van verkrachting en zware mishandeling met voorbedachte rade. De slachtoffers hebben verklaard dat zij door het toedienen van een drug weerloos of buiten bewustzijn waren gemaakt en vervolgens zijn misbruikt. Zij hebben, terwijl ze zelf niet bij bewustzijn of in een toestand van verminderd bewustzijn waren, onveilige en onvrijwillige seks gehad met één of meerdere verdachten. De slachtoffers hebben allen het vermoeden dat zij door deze onvrijwillige en onveilige seksuele contacten besmet zijn geraakt met het HIV-virus.

Bij huiszoeking bij één van verdachten is een grote hoeveelheid GHB aangetroffen. De overige verdachten waren in het bezit van drugs.

Twee van de verdachten hebben bekend de slachtoffers te hebben geïnjecteerd met bloed. Dit zouden zijn om de kick hebben gedaan.
Provincie:
Tag(s):