vrijdag, 9. november 2007 - 20:35

Oranje mogelijk groepshoofd bij loting EK 2008

Indien het Nederlands elftal zich kwalificeert voor Euro 2008, maakt het kans groepshoofd te worden bij de loting voor de Europese eindronde. Gastlanden Oostenrijk en Zwitserland en regerend Europees kampioen Griekenland, dat zich vorige maand reeds verzekerde van een EK-ticket, krijgen in de eerste 'pot' gezelschap van het land dat na de kwalificatie de UEFA-coëfficiëntenlijst aanvoert. Oranje bezet met nog twee duels te gaan momenteel de tweede plaats op deze ranglijst, achter Kroatië.

De UEFA-coëfficiëntenlijst is gebaseerd op de resultaten van alle 53 bij de UEFA aangesloten landen in de kwalificatiereeks in aanloop naar het WK 2006 en de huidige EK-kwalificatiereeks op weg naar Oostenrijken Zwitserland.

De overige twaalf gekwalificeerde teams voor de EK-eindronde, worden eveneens aan de hand van hun positie op de coëfficiëntenlijst over de drie overige potten verdeeld. De loting voor Euro 2008 vindt zondag 2 december om 12.00 uur plaats in het 'Culture and Convention Centre' in Luzern.
Categorie:
Tag(s):