woensdag, 5. december 2007 - 9:55

Oranje oefent tegen Denen, Oekraïne en België

(Elfvoetbal) Met een oefenwedstrijd tegen België in Rotterdam neemt het Nederlands elftal op 31 mei of 1 juni afscheid van het Nederlandse publiek en vertrekt daarna naar Zwitserland voor het begin van EURO 2008.

Het is het einde van een oefenstage die begint op 20 mei. Op zaterdag 20 mei vindt een eerste oefenwedstrijd plaats. In die wedstrijd, die ook al in De Kuip zal worden gespeeld, is Denemarken de tegenstander.

Een derde oefenwedstrijd op woensdag 24 mei zal worden gespeeld in Eindhoven, zodat de KNVB - aangenomen mag worden uit kostenoverweging - geen enkele keer voor Amsterdam kiest als speelstad. De tegenstander is Oekraïne.

Behalve met Kroatië en Spanje is Nederland nu ook met Turkije in gesprek over een oefenwedstrijd op woensdag 6 februari. De Turken zouden Nederland het liefst in eigen land willen ontvangen. Vast staat in ieder geval ook een wedstrijd in Oostenrijk op woensdag 26 maart.

Vier jaar geleden, op 29 mei 2004, speelde Nederland in Eindhoven, ook al een oefenwedstrijd vlak voor een EK-toernooi. Oranje verloor toen met 0-1.
Categorie:
Tag(s):