woensdag, 3. januari 2007 - 18:20

Oranjevereniging Pieterzijl wint Leefbaarheidsprijs Zuidhorn

Zuidhorn

De jury van de Leefbaarheidsprijs Zuidhorn heeft alle inzendingen van 2006 beoordeeld en heeft unaniem besloten de Leefbaarheidsprijs 2006 toe te kennen aan de Oranjevereniging Pieterzijl. Woensdagavond 3 januari 2006 is de prijs tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis van Zuidhorn uitgereikt aan het bestuur van de vereniging. De jury vindt dat Oranjevereniging bijdraagt aan de saamhorigheid in een dorp, onder meer door het vieren van nationale feestdagen en het organiseren van diverse activiteiten. Dit werkt stimulerend voor de gehele dorpssamenleving. De jury huldigt met deze prijswinnaar alle Oranjeverenigingen.

De Oranjevereniging Pieterzijl bestond in 2006 60 jaar. De vereniging heeft in totaal 170 leden en organiseert jaarlijks activiteiten als de viering van Koninginnedag en 5 mei. De activiteiten bepalen mede de leefbaarheid, zeker in een klein dorp als Pieterzijl.

De vereniging heeft drie jaar geleden een herstart gekend en het bestuur bestaat nu weer uit actieve leden die zich inzetten voor de vereniging. De leefbaarheidsprijs beloont ook de start van het opnieuw oppakken van de activiteiten, die traditioneel bij de dorpen van de gemeente Zuidhorn horen.

Onder het motto “wat doun joe veur joen dörp� kent de gemeente Zuidhorn vanaf 1998 ieder jaar de leefbaarheidsprijs toe aan een persoon, vereniging of vrijwilligersgroep die zich bijzonder heeft ingezet voor een dorp binnen de gemeente. De gemeenteraad heeft een prijs ingesteld om zijn waardering uit te drukken voor het vele werk dat op vrijwillige basis in de dorpen wordt verzet. De winnaar krijgt € 500, een oorkonde en wordt bijgeschreven op de ‘wall of fame’, die in de hal van het gemeentehuis hangt.
Provincie:
Tag(s):