vrijdag, 8. juni 2007 - 14:23

Orbis en huisartsen gaan electronisch patiëntgegevens uitwisselen

Sittard-Geleen

Orbis medisch en zorgconcern krijgt een subsidie van € 645.000,- van de Provincie Limburg voor de ontwikkel- en opstartkosten van het project ‘Ketencommunicatie in de zorg’. Orbis wil met dit project binnen drie jaar een regionaal goed functionerende infrastructuur voor electronische (patiënt)gegevens realiseren tussen Orbis medisch en zorgconcern, de huisartsen, de huisartsendienst en de samenwerkende apotheken in de Westelijke Mijnstreek. Het project is een van de projecten uit de Versnellingsagenda.

In de Westelijke Mijnstreek werken de huisartsen, de samenwerkende apotheken, de huisartsenpost en het Maaslandziekenhuis met verschillende informatiesystemen. Dit project biedt een integrale oplossing die het mogelijk maakt dat eerdergenoemde partijen kunnen aansluiten op het patiënteninformatiesysteem van Orbis medisch en zorgconcern. Aan het project nemen 120 huisartsen en 15 apotheken uit de Westelijke Mijnstreek deel. Het subsidiebedrag is een bijdrage aan de ontwikkel- en opstartkosten van dit project.

'Dit project, de ketenzorgbenadering, past prima in het programma van de Versnellingsagenda. Door het electronisch ontsluiten van patiëntengegevens stijgt niet alleen de kwaliteit van de zorg maar wordt ook meer klantgericht gewerkt. Bovendien biedt het andere sectoren zoals woonzorgcomplexen en organisaties voor gezondheidskeuringen de mogelijkheid om te beschikken over deze gegevens', aldus gedeputeerde Herman Vrehen.
Provincie:
Tag(s):