woensdag, 30. mei 2007 - 9:24

Order of Australia voor Paleis Het Loo

Apeldoorn

Om de vriendschappelijke relaties tussen Nederland en Australië te benadrukken, heeft de Gouverneur-Generaal van Australië, generaal-majoor b.d. Michael Jeffery, ermee ingestemd om een zeldzaam ensemble van originele versierselen van alle klassen van de ‘Order of Australia’ te schenken aan Paleis Het Loo, ten behoeve van de collectie van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

Het is de eerste keer dat de originele exemplaren van de insignia van de ‘Order of Australia’ aan een museum of culturele instelling worden geschonken. De overhandiging volgt op het officiële bezoek van de Australische Gouverneur-Generaal aan Nederland in september 2006 en het tegenbezoek dat Hunne Koninklijke Hoogheden Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima vorig jaar oktober in het kader van de herdenking van de 400-jarige relaties tussen beide landen aan Australië brachten.

De ‘Order of Australia’ is de hoogste onderscheiding van Australië die op 14 februari 1975 werd gesticht als ‘recognition to Australian citizens and other persons for achievement or for meritorious service’. De Orde telt drie klassen: Companion, Officer en Member. Tevens is aan de Orde een Medaille van de Orde verbonden. De Order of Australia kent een militaire en een algemene afdeling. Kenmerkend voor de Orde is de mimosa- of acaciabloem, die in alle versierselen en draaglinten is verwerkt.
Provincie:
Tag(s):