dinsdag, 24. april 2007 - 10:52

OV-fiets te huur in Amsterdam

Amsterdam

Tjeerd Herrema, wethouder verkeer in Amsterdam heeft het initiatief genomen om de OV fiets in te zetten als publieksfiets. Vanaf heden zijn de fietsen te huur vanaf zes Lockers.

Het is voor het eerst dat de OV-fiets te huur is in stallingen die niet bij een knooppunt van vervoer liggen. Dit is de eerste stap om de OV-fiets niet alleen in te zetten voor het laatste stukje van een OV-reis, maar ook als ‘publieksfiets’ binnen steden.

Amsterdam heeft een netwerk van bewaakte fietsenstallingen: Locker. In twee Lockers waren al OV-fietsen te huur: bij de stations Amsterdam RAI en Amsterdam Zuid. Nu zijn er ook OV-fietsen te huur in de Locker Albert Cuyp aan de Govert Flinckstraat, de Locker BG-terrein aan de Binnengasthuisstraat, de Locker Kalvertoren aan de Singel en de Locker Paradiso aan de Weteringschans.

Tarieven
Met de geschikte chipkaarten kunnen pashouders binnen één minuut een OV-fiets huren. Lid worden gaat via www.OV-fiets.nl en kost 9,50 euro per jaar. Een OV-fiets huren kost 2,85 euro per keer (tot twintig uur). Dat is te vergelijken met een busretour. De factuur komt per e-mail, de betaling volgt per automatische incasso.

Cijfers
De OV-fiets telde in 2006 een kwart miljoen ritten en 30.000 pashouders. Dankzij de vier Lockers heeft OV-fiets nu 110 huurlocaties.
Provincie:
Tag(s):