maandag, 5. november 2007 - 19:36

Overeenkomst Lelystad Airport ondertekend

Lelystad

Donderdag 1 november 2007 hebben de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad, Lelystad Airport en Schiphol Group het convenant (overeenkomst)getekend over de toekomstige ontwikkeling van Lelystad Airport. Hierin staan de afspraken over de uitbreiding van de luchthaven. Burgemeester Margreet Horselenberg, gedeputeerde Harry Dijksma, Schipholdirecteur Gerlach Cerfonataine en Lex Oude Weernink van Lelystad Airport zetten hun handtekening onder de overeenkomst.

In het convenant staan onder andere afspraken over de te volgen procedures, de investeringen van de Schiphol Group, het onderling overleg, de werkgelegenheid, de invulling van de luchthaven en de communicatie en natuurlijk over de milieunormen. Een zeer belangrijke voorwaarde voor de gemeente Lelystad was het feit dat de luchthaven alleen wordt uitgebreid binnen de grenzen van de planologische kernbeslissing (PKB). Dit wordt nadrukkelijk in het convenant vermeld. Verder wil de gemeente dat er minstens 800 arbeidsplaatsen per miljoen passagiers worden gerealiseerd.

De ondertekening van het convenant geeft aan dat er een breed draagvlak is om met de verdere ontwikkeling van Lelystad Airport de regio Flevoland een economische impuls te geven.

Schiphol investeert na aanwijzingsbesluit minister

Schipholdirecteur Gerlach Cerfonataine is erg enthousiast over de ‘oprechte en integere’ samenwerking tussen de partijen. “Lelystad wordt verbonden met Europa. We brengen niet alleen mensen bij elkaar, maar ook goederen en kennis.�
Cerfontaine is graag bereid te investeren in luchthaven Lelystad. Zo moet de start- en landingsbaan worden verlengd en moet er een passagiersterminal worden gebouwd. Schiphol Group wil dit pas doen als het aanwijzingsbesluit van de Minister van Verkeer en Waterstaat er is. Naar verwachting is dit over een halfjaar.

Lex Oude Weernink: "Startnotitie nieuwe MER bijna klaar"

De ontwikkeling van vliegveld Lelystad heeft vertraging opgelopen omdat er, vanwege een uitspraak van de Raad van State, een nieuwe Milieueffectrapportage (MER) moet worden gemaakt. Volgens Lex Oude Weernink van Lelystad Airport is de startnotitie van de nieuwe MER over twee weken, dus halverwege november 2007, klaar. Deze wordt dan ter beoordeling bij het ministerie ingediend.
Provincie:
Tag(s):