donderdag, 11. januari 2007 - 12:29

Overeenstemming over parcours Amstel Gold Race

Valkenburg

Vertegenwoordigers van de gemeente Valkenburg aan de Geul en de stichting Amstel Gold Race hebben woensdag een gesprek gehad over de problemen die de organisatoren van de Protour Amstel Gold Race steeds vaker ondervinden door het herinrichten van wegen in het Heuvelland.

Daarbij is vooral gesproken over de herinrichting van enkele wegen in de laatste kilometers van deze wielerwedstrijd, met name door de realisatie van verkeersremmende maatregelen.

Conform afspraak met een groot aantal Limburgse gemeenten van doorkomst, heeft in Valkenburg aan de Geul voorafgaand aan de herinrichting een gesprek plaats gevonden over de impact daarvan voor de Protour. Samen met de organisatie van de wedstrijd koos de gemeente naar aanleiding van dat gesprek dan ook voor enkele aanpassingen van de eerder geplande voorzieningen, waardoor deze geen invloed hebben op het verloop van de koers.

De herinrichting van een klein deel van het parcours is door beide partijen echter te licht beoordeeld waardoor discussie ontstond. Na een bezoek aan dit deel van het parcours heeft men alsnog overeenstemming bereikt.

De gemeente erkent dat het, door de herinrichting van straten en wegen met verkeersremmende voorzieningen, voor de Protour steeds moeilijker wordt een geschikt en verantwoord parcours te vinden. Er zal in voorkomende gevallen een compromis tussen de diverse belangen moeten worden gevonden. Ook voor de rest van het parcours is het belangrijk dat gemeenten de betreffende verkeersremmende maatregelen al in het voortraject met de organisatie bespreken, om te voorkomen dat er voor deze internationaal zeer hoogstaande wedstrijd geen geschikt parcours meer gevonden kan worden.

Gemeente en organisatie blijven dan ook in gesprek met elkaar over aanpassingen en ontwikkelingen op dat gebied.
Provincie:
Tag(s):