dinsdag, 29. mei 2007 - 22:06

Overijsselse bands maken Hoogeveen onveilig

Hoogeveen

Zaterdag wordt Het Podium in Hoogeveen onveilig gemaakt door drie Overijsselse metal bands. De bands One Bullet Left, Gilo en Chiraw hebben al veel bereikt in de metal scène en ze zullen er dan ook voor zorgen dat het Het Podium op zijn kop komt te staan.

One Bullet Left is waarschijnlijk het jongste talent wat Nederland te bieden heeft op metal gebied. Ze zijn afkomstig uit het noorden van Overijssel en bestaan sinds september 2006 in de huidige bezetting.

De eerste optredens zijn inmiddels achter de rug en de meest gestelde vraag is : “ Hoe is het mogelijk dat zulke jonge gasten al zo strak spelen en dat met een uitstraling alsof ze al jaren in het vak zitten “.De agenda raakt dan ook steeds voller en de podia worden steeds groter. Hilversum heeft er inmiddels ook lucht van gekregen. In maart 2007 was de band te gast in het VPRO programma “Villa Live�. De enorme respons op dit live optreden was voor de VPRO redactie aanleiding om ook nog eens een achtergrondreportage over de band uit te zenden .

Gilo speelt, ademt, zweet en boert metal! Op een manier die doet denken aan Chimaira, de oude Machine Head en die zelfs vergelijkingen oproept met Devil Driver & Soilwork. Met hun 6 track EP liet Gilo al horen dat ze kan wedijveren met de grotere moderne metaalmeesters der aarde..Muziek is alles voor deze band en ze geven dan ook altijd bloed, zweet en tranen. Live komt alle energie, frustratie en emotie eruit en dat resulteert in een energieke en spetterende live show. Ze gaan er 100% voor en hoe gekker het publiek, hoe gekker de band!

Chiraw is een band dat afkomstig is uit Overijssel. De band is ontstaan in het jaar 2006 en is sinds dien niet meer weg te denken uit de Nederlandse metal scene. Een jaar geleden bracht de band hun eerste 5 track EP “Resurrection� uit. Deze EP is goed ontvangen en ze zijn dan ook erg trots op deze plaat. Na het winnen van de MetalBash 2006 hebben deze jongens een grote stap in de goede richting gezet en hebben ze al met grote namen op het podium gestaan.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via 0528 275355 en kosten €6,- en de zaal is open om 20:00 uur. Meer info is te vinden op www.hetpodium.nl
Provincie:
Tag(s):