dinsdag, 27. maart 2007 - 14:41

Overleden brandweerduiker in lokale kring begraven

Urk

De duiker (Lubbert Romkes) van het brandweerkorps op Urk, die donderdag 22 maart 2007 tijdens een oefening overleed, is door verdrinking om het leven gekomen. Dat is de voorlopige conclusie van het Nederlands Forensisch Instituut. Het lichaam van Lubbert Romkes is door het Openbaar Ministerie zaterdagmiddag vrijgegeven. De begrafenis wordt woensdagmiddag gehouden.

Tijdens een oefening van de vrijwillige brandweer van Urk in de Urker haven kwam Lubbert Romkes (25) op donderdagavond 22 maart om het leven. Reanimatie mocht niet baten. Uit voorlopige sectiebevindingen door het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat Lubbert Romkes door verdrinking om het leven is gekomen. Na afloop van de sectie is het lichaam van Lubbert door het Openbaar Ministerie zaterdag vrijgegeven. Verder onderzoek vindt nog door de technische recherche en de arbeidsinspectie plaats.

Lubbert Romkes zal aanstaande woensdag worden begraven, vanuit het kerkgebouw De Schuilplaats. Op uitdrukkelijk verzoek van de familie vindt de begrafenis plaats in de kring van de familie, het plaatselijk brandweerkorps, de regio (met persoonlijke uitnodiging) en de Urker gemeenschap. Op verzoek van de familie wordt verzocht geen bloemen te zenden.
Provincie:
Tag(s):