woensdag, 30. mei 2007 - 16:47

Overleg taxitarieven mislukt

Amsterdam

Het overleg tussen staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat, KNV Taxi en de Consumentenbond over het nieuwe tariefstelsel in de taxibranche is mislukt. Het aanbod van KNV Taxi om constructief te werken aan een regeling waarbij de kwaliteit van het vervoer en de belangen van de consument, de ondernemer en de chauffeur gediend zijn, is door de staatssecretaris niet geaccepteerd.

Naar aanleiding van ongerustheid van enkele Tweede Kamerleden over te verwachten negatieve gevolgen van het nieuwe tariefstelsel, vond het gesprek met de staatssecretaris plaats. KNV Taxi vreest dat er meer klachten van reizigers over verminderde service tijdens de spits en de hoogte van de prijzen te verwachten zijn. Daarnaast zijn er nog onopgeloste technische problemen. Ook is het nieuwe tariefstelsel zeer fraudegevoelig en zal de sociale onveiligheid toenemen, vooral voor chauffeurs die op horecagelegenheden rijden.

KNV Taxi heeft de staatssecretaris aangeboden om op een constructieve wijze te werken aan een systeem, waarbij de transparantie van tarieven wordt vergroot en waarbij de kwaliteit van het taxivervoer verbetert. Een stelsel waarmee de belangen van de gebruiker èn de aanbieder van taxivervoer samen opgaan. KNV Taxi denkt hiervoor zes maanden nodig te hebben.
Provincie:
Tag(s):