maandag, 21. mei 2007 - 9:08

Overval blijkt vrijgezellen grap

Bunschoten

Zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur heeft de politie op de Haarbrug zeven mannen aangehouden voor aantasting van de openbare orde. De politie ontving zaterdagmiddag een melding dat er bij een tankstation een gewapende overval had plaatsgevonden. Een man zou door meerdere mannen met vuurwapens onder schot zijn gehouden.

De mannen droegen bivakmutsen en hadden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan.

Bij het tankstation werd de melder aangetroffen, maar geen slachtoffer. Een andere getuige had een auto herkend. Na enkele telefoontjes werd de eigenaar van de auto achterhaald. Na contact met een van de ‘overvallers’ bleek dat het om een vrijgezellenfeest ging.

De mannen, in de leeftijd van 19 tot en met 26 jaar en afkomstig uit Bunschoten, hadden een gewapende ontvoering in scene gezet. Zij zijn overgebracht naar het bureau, verhoord en na enkele uren in vrijheid gesteld. Politie en justitie overleggen over de afdoening en vervolging van de mannen en het eventueel verhalen van de kosten van de politie-inzet.
Provincie:
Tag(s):