zondag, 27. mei 2007 - 18:58

Overval op taxichauffeur opgelost

Heerlen

Met de aanhouding van een 21-jarige man uit Heerlen heeft de politie de overval op een taxichauffeur opgelost. De taxichauffeur werd op 24 mei onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. De 21-jarige Heerlenaar heeft de beroving bekend, zo meldt de politie Limburg-Zuid vandaag.

Bij het onderzoek naar die overval bleek dat de Heerlenaar op beelden van het cameratoezicht in Maastricht stond. De verdachte werd herkend en stond gesignaleerd. Op donderdagavond 24 mei werd hij op heterdaad aangehouden in verband met winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging van een winkel aan de Promenade in Heerlen betrapte hem op het stelen van twee truien en waarschuwde de politie. In de tas die de verdachte bij zich had, lag ook een vuurwapen. Nadat de verdachte was gehoord voor de winkeldiefstal bleef hij vastzitten in verband met de overval. Ook deze zaak bekende hij. De beurs van de taxichauffeur is teruggevonden en een gedeelte van het gestolen bedrag.

De Heerlenaar zit nog vast en zal komende dinsdag worden voorgeleid. Het vuurwapen dat de man had bleek een imitatievuurwapen te zijn.
Provincie:
Tag(s):