zaterdag, 7. april 2007 - 18:35

Overvaller krijgt fles wijn op zijn hersens

Leeuwarden

De 53-jarige eigenaar van een winkel op de Oostergrachtswal heeft zijn overvaller door met flessen wijn te slaan en te gooien zijn de winkel uit gejaagd.

De overvaller kwam omstreeks 16.55 de winkel binnen, waar hij een fles wijn wil kopen. Als de kassa open gaat, doet de verdachte een greep in de kassa. Hierop slaat de eigenaar de verdachte met een fles op zijn hoofd. Dit baat niet, nogmaals probeert de man een greep in de kassa te doen. Hierop gooit de eigenaar nog een fles, waarna de overvaller verdwijnt.

De eigenaar heeft de overvaller nog getracht te achtervolgen, maar deze verdwijnt per fiets in de richting van de Bote van Bolswertstraat. De politie heeft met tevegeefs met diverse eenheden, waaronder twee hondengeleiders, de omgeving uitgekamd. Ook is door de politie een buurtonderzoek verricht.

Graag komt de politie nog in contact met eventuele getuigen die rond het tijdstip van de overval – vrijdag 6 april, circa 17.00 uur - de verdachte hebben gezien. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, circa 20 jaar, ongeveer 1 meter 90, kort haar en een normaal/slank figuur. Getuigen kunnen via het algemene nummer van politie Fryslân – 0900 –8844 – contact opnemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):