vrijdag, 8. juni 2007 - 8:32

Overvallers reisbureau aangehouden

Amsterdam

Donderdag 7 juni arresteerde de politie op de Weesperzijde drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een reisbureau aan de Van Woustraat. De mannen zijn ingesloten en de recherche onderzoekt de zaak.

Even na tien uur kwamen twee mannen een reisbureau aan de Van Woustraat binnen. Zij bedreigden de medewerkers met een mes en een vuurwapen en eisten geld. Vervolgens roofden zij geld en goederen en gingen er vandoor op een gereedstaande scooter. Getuigen zetten gealarmeerde agenten op het spoor van de verdachten. Zij zagen het tweetal een pand in de Pijp binnengaan. Onmiddellijk werd het pand onder observatie genomen.

Drie mannen kwamen vervolgens de woning uit en stapten in een auto bestuurd door een vierde man. Onder hen bevonden zich de vermoedelijke overvallers. Een rechercheteam van de politie kwam vervolgens in actie en zette de achtervolging in. Op de Weesperzijde werd de auto van het viertal onderschept en werden drie verdachten ingerekend. Eén van hen wist te ontkomen.
Provincie:
Tag(s):