dinsdag, 6. februari 2007 - 10:08

Paarden Marrum krijgen muziekaal eerbetoon

Hijum

De Friese rock ’n roll band Melanocaster brengt begin februari hun ‘Horses E.P.’ landelijk uit. De cd die een eerste stap moet zijn naar de opvolger van hun veel geprezen debuut ‘150 Busy Years’ herbergt onder andere de song ‘Horses’. Een duet met Chaira Borderslee, bekend als hoofdrolspeelster van de musical ‘Aida’.

Het minialbum moet volgens de band een bescheiden eerbetoon worden aan de Marrumer Paarden. De heren zijn opgegroeid in het gebied rond Marrum en hadden per slot van rekening twee weken voor de ramp met de paarden zelfs een fotoshoot gehad met de paarden. Wat lijkt op een mediastunt blijkt echter meer toeval te zijn dan gepland.

Het vier nummers telende minialbum is volgens zanger Jelle F. Post al voor de ‘ramp’ met de paarden opgenomen. Titelnummer ‘Horses’ is dan ook niet een directe verwijzing naar de Paarden die eind vorig jaar zo in het nieuws waren.

‘Het berust op toeval, we begonnen ons alleen achter de oren te krabben toen we het nieuws over de paarden hoorden. We wilden het minialbum zelfs nog even uitstellen. Het liep allemaal wat anders. We hadden namelijk voor de promotie van de Horses E.P. een fotoshoot met diezelfde paarden gepland. Aangezien het onze geboortegrond is wilden we ons laten fotograferen met paarden.

Het toeval was dus dat een aantal van diezelfde paarden een tweetal weken later verdronken bij Marrum. Het nummer is dus geen directe vertaling. Laat het dan een postuum eerbetoon zijn’, aldus Post, zanger van de band Melanocaster.

De cd van de band Melanocaster komt rond 12 februari uit. Hij is vooreerst via hun website te verkrijgen en is daar voor maar € 4,99 te bestellen.
Provincie:
Tag(s):