zaterdag, 27. oktober 2007 - 16:04

Parijzenaar mist rotonde; halfnaakte vrouw zwaar gewond

Scharwoude

Een 26-jarige vrouw uit Amsterdam is zaterdagochtend in Scharwoude zwaar gewond geraakt, nadat het voertuig waarin zij zat bij een ongeval over de kop sloeg. Opvallend was dat de vrouw een ontbloot onderlijf had, zo meldden diverse getuigen.

De bestuurder van het voertuig, een 27-jarige man uit Parijs, miste omstreeks 07.20 uur de rotonde op de kruising van de Zesstedenweg en de Provincialeweg, waarna het voertuig over de kop sloeg.

De man kwam met hoge snelheid vanuit de richting Oosthuizen over de rotonde van de N247 bij Scharwoude. Hij reed rechtdoor via de naast het verkeersplein gelegen bosschage en reed een lichtmast omver. Hierna ramde hij nog een grote kabelhaspel die op een parkeerplaats stond en vervolgens kwam zijn voertuig op zijn kop op een drie meter lager gelegen fietspad terecht.

De man kon zelf uitstappen en haalde de gewonde vrouw uit de auto. Zij had veel pijn en moest, evenals de bestuurder, per ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De vrouw heeft ondermeer een gebroken bekken en een ingeklapte long opgelopen. De bestuurder gaf aan dat hij alcohol had gedronken en softdrugs had gebruikt maar weigerde een bloedtest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):