woensdag, 14. februari 2007 - 15:43

Parkeerkaartje in De Baarsjes alleen met Chipknip

Amsterdam

Het kopen van een parkeerticket in stadsdeel De Baarsjes is met ingang van 2 februari 2007 tijdelijk alleen mogelijk met een chipknip. In samenspraak met het stadsdeel sluit Stadstoezicht als beheerder van de automaten alle muntgleuven en worden geldcassettes geleegd. De reden is dat in stadsdeel De Baarsjes 3 parkeerautomaten in een week opengebroken zijn.

Om diefstal uit automaten tegen te gaan, wordt de morgelijkheid tot cash betalen tijdelijk gestopt. In De Baarsjes is enkele maanden geleden een nieuwe generatie parkeerautomaten geïnstalleerd. Terwijl Stadstoezicht werkt aan een snelle oplossing worden tijdelijk alle geldlades uit de automaten verwijderd.

Parkeren in stadsdeel De Baarsjes blijft mogelijk met parkeervergunning, chipknip, dag-, week en maandkaarten, ParkAdammer en ‘Parkeer en Bel’. Het verwijderen van de contante betaalmogelijkheid ontslaat een parkeerder niet van het voldoen van de parkeerbelasting. Er geldt dus gewoon betaald parkeren in stadsdeel de Baarsjes. Mensen zonder chipknip, dus ook toeristen, moeten hun auto tijdelijk in een ander stadsdeel parkeren.
Provincie:
Tag(s):