donderdag, 15. maart 2007 - 8:33

Particulier verkochte motoren vaak te duur

Amsterdam

Motorrijders die zelf hun motor aan een andere motorenthousiast willen verkopen, vragen teveel geld voor hun gebruikte machine. Ze eisen gemiddeld bijna net zo veel als een motorbedrijf, maar die levert zo'n motor over het algemeen met garantie en een onderhouds- afleveringsbeurt. Motorrijders die van een particulier kopen kunnen dus vaak flink te duur uit zijn. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de BOVAG-afdeling Motor.

De onderzoekers vergeleken de gemiddelde vraagprijzen voor een zestal populaire types van particulieren met die van motorbedrijven. Gemiddeld bleken de particulieren slechts 358 euro onder de vraagprijs van het motorbedrijf aan te bieden, vaak was het verschil nog kleiner.

De BOVAG-afdeling Motor adviseert particulieren die een gebruikte motor willen kopen dus heel goed te rekenen voordat tot een zo op het eerste gezicht 'koopje van de particulier' wordt besloten.

De onderzoekers vroegen de motorkopers ook hoeveel, vanwege de voordelen, een motorbedrijf duurder zou mogen zijn dan een particuliere aanbieder bij een motor van ca. 4000 euro. Deze consumenten blijken dan bij het motorbedrijf gemiddeld 451 euro meer te willen neertellen dan bij een particulier. In werkelijkheid hoeven ze dus minder te betalen.
Provincie:
Tag(s):