woensdag, 2. mei 2007 - 17:06

Patricia Steur exposeert in Limburg Museum

Venlo

Van 4 mei tot en met 12 augustus zijn in het Limburg Museum in Venlo twee tentoonstellingen te bezichtigen van Nederlandse fotografen. Topfotografe Patricia Steur exposeert met het project Dutch Beauty.

In dit nieuwe project van de glamourfotografe staan Nederlandse topvrouwen centraal. Zelfbewuste vrouwen die meehelpen Nederland een gezicht en imago te geven. Vrouwen uit onder meer de wereld van muziek, film, theater, kunst en politiek zoals Candy Dulfer, Katja Schuurman, Bridget Maasland, Lucia Rijker, Isa Hoes, Ayaan Hirsi Ali, Hind, Sylvana Simons, Touriya Haoud, Anouk en Manuela Kemp. De portretten zijn met de expositie in het Limburg Museum voor het eerst te zien in een spectaculaire tentoonstelling.

Tegelijkertijd is er de expositie Why Music? van Brendan van den Beuken (1967) te zien. In het museum zijn 32 portretten van muzikanten en zangers te zien. ‘Bij fotograferen gaat het er altijd om in hun eigen omgeving en bezigheden zo vast te leggen dat hun authentieke manier van leven en beleven tot uitdrukking komt. Vanzelfsprekend zoek ik daarbij steeds naar de perfecte compositie, met de persoon of groep van mensen als centraal gegeven. Hierin schuilt voor mij als beeldenmaker de grote uitdaging’, aldus Van den Beuken.
Provincie:
Tag(s):