woensdag, 5. december 2007 - 9:38

Pia Douwes op de bres voor weeskinderen

Leiden

Op zondag 30 december om 15.00 uur vindt in de Pieterskerk te Leiden een Benefietvoorstelling plaats om geld in te zamelen voor het weeshuis Somawathi Holland House of Hope. Tijdens deze voorstelling ontvangt musicalster en beschermvrouwe Pia Douwes onder meer Anne Wil Blankers, Gijs Blom (Ciske de Rat), Hans Dijkstal, Laura Fygi, Miranda van Kralingen, Joke de Kruijf, Marleen van der Loo, Tony Neef, Jörgen Raymann en Ernst Daniël Smid. Zij (en Pia Douwes zelf) treden tijdens deze feestelijke gebeurtenis belangeloos op.

"Dagelijks worden ruim 500 jongeren verzorgd en opgeleid door Stichting Weeshuis Sri Lanka. Maar om de kinderen naar zelfstandigheid op hun 18e jaar te blijven begeleiden, is geld nodig. Benodigd jaarlijks budget is een bedrag van minimaal 300.000 euro", aldus Pia Douwes, beschermvrouwe van Stichting Weeshuis Sri Lanka. "Daarom is ons motto voor hun toekomst: 'Laat ze niet alleen wezen! "

In de feestelijk ingerichte Pieterskerk kunnen gasten naast de optredens van meer dan 18 vooraanstaande Nederlandse artiesten genieten van een exclusieve Afternoon tea, muziek, humor, een veiling en een loterij. De benefietvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van veel mensen en bedrijven.

Stichting Weeshuis Sri Lanka is direct na de tsunami opgericht. In april 2005 is het weeshuis Somawathi Holland House of Hope geopend en biedt vandaag de dag zorg aan honderden kinderen. In Koggala is een compleet kinderdorp gebouwd met nieuwe woonpaviljoens, een kleuter- en peuterschool en een medische post. Faciliteiten waar ook kinderen en families uit de regio gebruik van kunnen maken. Somawathi Holland House of Hope is meer dan een weeshuis alleen.
Categorie:
Tag(s):