donderdag, 31. mei 2007 - 10:00

Pimp je plein

Leeuwarden

Op zaterdag 2 juni vindt in de Leeuwarder wijk Heechterp het Opknapfestijn plaats. Tijdens dit festijn vinden diverse activiteiten plaats met als doel de sociale isolatie tegen te gaan en deze pleinen op te knappen.

Onder feestelijke begeleiding van een dweilorkest en een bus met hapjes en drankjes maken de bewoners plannen voor het opknappen van hun plein. Hun eigen wensen en ideeën zijn daarbij het uitgangspunt. De plannen worden beoordeeld, uitgewerkt en gerealiseerd door het project DOEN! DOEN!, dat 10.000 euro per plein ter beschikking stelt.

Tijdens het Opknapfestijn is er een wedstrijd om het mooist aangeklede plein. Bewoners krijgen een doos met materiaal en moeten samenwerken om hun plein te versieren. De winnaar krijgt 1.000 euro extra om het plein op te knappen. Een jury kiest de winnaar op basis van de mooiste versiering, het beste opknapplan en de beste samenwerking. De uitslag is op 29 juni.

Op 2 juni zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals schminken en een wedstrijd om de meest originele pleinnaam. De winnende naam komt op een bord op het plein te staan.
Provincie:
Tag(s):